Radiomagasinet Kollaps: Oprørets kollaps

Udsendelse d. 27.juli - 2.august 2013
Udsendelser 9.-15. juni 2012

Kollaps stiller denne gang spørgsmålet, om viljen til oprør findes: Er nutidens oprørsbevægelser ikke blot parenteser i en verden, hvor de fleste føler sig mere trygge ved status quo? Rykker oprørsbevægelserne overhovedet ved noget, eller er de blot forbipasserende fænomener, der nærer vores håb om en bedre verden?

Kollaps-redaktionen har været i Paris for at tale med oprørsbevægelsen Attac, er taget til Kairo for at høre om kunstens rolle i revolutionen og kaster blikket på oversete oprør i Kina. Herhjemme skal vi høre Børsens debatredaktør Christoffer Azrouni og Cepos-filosoffen Henrik Gade Jensens opfattelser af det liberale oprør. Og endelig diskuterer Ceveas analysechef Jens Jonathan Steen og Modkraft-blogger Eskil Halberg bogen Den Kommende Opstand, en kontroversiel udgivelse af den franske aktivistgruppe Den Usynlige Komité.

Udsendelsen er tilrettelagt af Sigrid Bjerre Andersen, Hjalte Lokdam, Charlotte Kjærholm Pedersen, Rasmus Hovedskov og Ida Meisling. Lyd og musik af Anders Børup.

Læs mere på magasinetkollaps.dk

PROGRAMSERIE

Radiomagasinet Kollaps