EU for Dummies

Det der EU er noget mærkeligt noget! Det er langt væk, temmelig fjernt og et eller andet dernede i Bruxelles. Og de fleste af os ved jo ikke ret meget om EU. Uanset om du er 18, 25 eller 30 år, om du skal stemme for første gang, eller har gjort dét flere gange før, er det svært at vide, hvad man lige skal synes om det der EU…

Og d. 25. maj 2014 er der så valg til det der EU Parlament. Men hvem skal jeg stemme på, hvis jeg stemmer? Hvad er EU Parlamentet helt præcist? Og hvad er egentlig forskellen egentlig ml. EU Parlamentet og EU Kommissionen ? Ja, spørgsmål er der mange af! Derfor har vi samlet en række svar, der sikrer dig viden om EU. Så du kan tage stilling til om og evt. hvem, du skal stemme på d. 25. maj.

Vi kalder det EU for dummies. For vi vidste altså heller ikke super meget om det der EU, da vi startede det her projekt. I løbet af april og maj poster vi artikler og podcast om EU.
Du kan fx læse artikler helt konkret om, hvordan du stemmer og forskellen til et Folketingsvalg. Marlene Wind , der professor på Københavns Universitet , har skrevet en top 10 over de vigtigste ting, unge bør vide om EU. Du kan også læse om fordele og ulemper ved EU samt en intro til unge kandidater til EU Parlamentet.

Af podcast kan du fx lytte til fordomme om EU og om den rejseglade student Magnus, der møder kærligheden så langt væk, at han ikke kan få sin kæreste med hjem til Danmark. Du kan også høre en podcast om, hvad nu hvis EU var et skib samt om, hvad sker der med en by, der bliver Europæisk kultur hovedstad? – som fx Århus i 2017 .

EU er nemlig meget andet end fjerne historier og tørre tal. Vi bringer derfor EU tættere på dig – her på dit-eu.dk + på Facebook og Twitter .