Vor tids angst

Angst er i dag blevet en af de store, men delvis skjulte folkesygdomme. Vi er vidne til en angst- og depressionsepidemi, og stadig flere får en diagnose for psykiske lidelser.
D2Rs serie handler om angst som et fænomen mellem normalitet og sygelighed. Langt de fleste kender til angst og kan uden videre komme i tanke om situationer, hvor de har følt angst eller frygt. Angst er en basal følelse på linje med glæde, vrede, tristhed og væmmelse. Symptomer på angst er meget udbredte i befolkningen - undersøgelser viser f.eks. alarmerende høje forekomster af nervøsitet, uro og ængstelse.  Svær angst er dog samtidig en af de mest udbredte psykiske lidelser, som invaliderer tilværelsen for millioner af mennesker verden over. 
Serien handler om angst i mange former, bl.a. socialangst, præstationsangst, generaliseret angstforskellige aspekter af angst. Både om hvordan angst opleves indefra, hvordan angst kan forklares neurobiologisk og psykologisk, hvordan angst som fænomen kan beskrives eksistentielt, filosofisk og sociologisk og hvordan angstlidelser kan håndteres. Vi vil gerne tale med mennesker, der fra deres eget liv kender til angst, så har du en historie du vil fortælle eller en kommentar til et af vores indslag, så skriv til os på: den-moderne-psyke@den2radio.dk