Podcasting

Du kan podcaste på en computer, en tablet eller en mobiltelefon. Der er så mange muligheder for at podcaste og utallige programmer/apps, at vi desværre ikke kan tilbyde at fortælle, hvordan lige din app på en bestemt smartphone eller et program på en bestemt computer virker, men vejledningen giver en overordnet beskrivelse af mulighederne. Vi kan dog anbefale dig den app, der hedder TuneIn.

Hvad er det at podcaste?

Når man podcaster abonnerer man på en programoversigt (det er gratis at abonnere på sådan en oversigt, der også kaldes et feed). Den programoversigt er der forskellige programmer/apps på din computer eller smartphone, der kan læse, og på den måde kan man se, hvad det er muligt at høre af udsendelser. Blot ved et klik kan du komme til udsendelsen. Nogle programmer/apps kan også hente udsendelserne automatisk, så hvis man fx har en smartphone og er nærheden af et trådløst netværk, så kan man hente udsendelserne og høre dem på et senere tidspunkt.

TuneIn

Den2Radio bruger appen TuneIn til udsendelserne, en gratis version til Android, iPhone og Windows Phone. TuneIn kan fås i Google play, Apples App Store eller Microsoft Store.  Er du i tvivl, så find den der passer til din telefon hos TuneIn.

Efter du har installeret TuneIn, kan du starte TuneIn. Vælg ”browse” og skriv Den2Radio i søgefeltet, og find en udsendelse som du vil høre. Du kan også vælge at søge efter en titel fx ”Den2radio spøgelser”. Så får du nogle af de udsendelser om spøgelser, som Den2Radio har lavet. Bemærk at samme udsendelse kan optræde flere gange på samme dato, da fx spøgelser både kan ses som et samfundsperspektiv og et kulturelt.
 

På computer eller tablet

Du kan enten bruge din browser eller et podcast læseprogram (også kaldet en RSS reader). Hvis du bruger din browser, skal du i mange tilfælde have en tilføjelse til den.

iTunes

Mange brugere af Apple computere bruger iTunes til at hente podcasts fra iTunes Store (den kan man også bruge på en computer med Windows). Den2Radio vil tilbyde alle feeds/programoversigter til iTunes via iTunes Store, men har lige nu tilbyder vi kun Alle udsendelser og ikke feeds/programoversigter, der er opdelt. Hvis du fx ønsker kun at abonnere på en kategori eller en serie, så kan programmet iTunes bruges som et hvilken som helst podcast læseprogram.

Indsæt podcast feed

Med nogle programmer/apps kan du blot klikke på et feed. I andre tilfælde skal du kopiere det ind i dit program (det svarer til at kopiere adressen på en hjemmeside). Hvis du fx vil abonnere på ”Alle udsendelser”.

Alle udsendelser

1. Stil markøren på det orange ikon eller teksten.
2. Højreklik
3. Vælg ”Kopier genvej”
4. Vælg at du vil abonnere på et feed i dit program eller app.
5. Højreklik
6. Vælg ”Sæt Ind”

Smartphone

Til Smartphones er der en mængde forskellige apps man kan bruge. I det følgende er der kun nævnt nogle meget få eksempler.

Android

Du kan fx bruge Pocket Casts

iPhone

Du kan fx bruge Apples app, der hedder Podcasts.

Windows Phone

Du kan fx bruge Microsofts app, der hedder Podcasts.

 

Browsere

Chrome

En mulighed er RSS Subscription Extension (by Google)   

Firefox

Firefox understøtter RSS-feeds uden, at man skal installere ekstra.

Internet Explorer

Internet Explorer understøtter RSS-feeds uden, at man skal installere ekstra. Hvis du har opgraderet Windows til Windows 10, kan du have fået browseren Microsoft Edge.

Microsoft Edge

Microsoft Edge er standard på Windows 10, og understøtter (endnu) ikke RSS. Det er derfor nødvendigt at bruge en anden browser eller et podcast læserprogram på Windows 10.

Safari

Safari understøtter RSS-feeds uden, at man skal installere ekstra.