Av, min tand 2

Udsendelse d.14. - 20.januar. 2023
Udsendelse d. 11. - 17. december. 2021

Bisserne var en frivillig organisation, der i 2000 begyndte som en slags social skadestue på gadeplan for at hjælpe hjemløse og socialt udsatte med at få styr på akutte tandproblemer og tandpine.

Indsatsen gennem 20 år lykkedes, bevillingen til en landsdækkende tandpleje kom på finansloven i 2020 og Den sociale Tandpleje blev en realitet. I dag skal alle kommuner tilbyde tandpleje til de udsatte. I podcasten fortæller tandlæge Peter Østergaard om arbejdet i Bisserne og hvordan kontakten til de hjemløse og socialt udsatte var og hvad dårlige tænder, tandpine og tandbylder betyder.

I november 2021 stoppede Bisserne og de gav Kofoeds Skole og Mændenes Hjem formuen og udstyret, de fik hver 135.000 kr.. og her kan hjemløse, misbrugere, brugere af varmestuer og herberger mm. få akut behandling eller det der hedder funktionsopbyggende tandbehandling.

 

Forstander på Mændenes Hjem Ivan Christensen (tv), formand for Bisserne Peter Østergaard og forstander for Kofoeds Skole Robert Olsen (th) i Café Himmelblå på Kofoeds Skole, hvor Peter Østergaard donerede de overskydende penge fra Foreningen Bisserne. 

Foto: Hasse Borg Søegren, Kofoeds Skole og privat foto

 

MEDARBEJDER

Anne Eggen