Billeder fra et liv 2

Udsendelse d.25. - 31. juli. 2020
Udsendelse d.22-28.september. 2018
Udsendelse d. 9.-15. juli. 2016
Udsendelse d.20. - 26.september - 2014

Tiden og stilheden ligger mejslet dybt i Pia Schutzmann arbejder. Enhver form, som øjet møder, har sin historie. Gennem små observationer af pudsige oplevelser, drager Pia Schutzmann læseren ind i sit fabulerende univers, hvor grænserne mellem virkelighed og fantasi sløres og opløses.

Pia Schutzmann er en af landets dygtigste og mest efterspurgte portrætmalere, men hendes billedverden er meget alsidig. Selv siger hun: ”Når jeg tegner et ansigt, er det for mig som at gå på opdagelse i et landskab. Jeg bevæger mig fra kindens bakketop ned ad stejle skrænter og følger rynkernes fine netværk ad smalle stier. Så står jeg i åbningen til næseborets grotte og kigger ind i mørket. At jeg har flere udtryksformer er blot forskellige sider af samme sag. Jeg er nysgerrig, og jeg bruger alle midler, når jeg arbejder. Jeg har tegnet frimærker. Jeg har også malet gavle. Jeg har lavet billeder med potteskår og indtørrede firben. Jeg går efter det, der overrasker og bevæger mig. Det giver mening".
I denne og de kommende uger bringer vi et udvalg af teksterne i Pia Schutzmanns egen indlæsning. Karsten Pharao er tilrettelagt.

Pia Schutzmanns bog ”Billder fra et liv” er udkommet på forlaget Kle-Art.

Foto: bogpriser.dk

MEDARBEJDER

Karsten Pharao

PROGRAMSERIE

Billeder fra et liv