De røde sofa : Dalsgaard og Rothstein

Udsendelse d. 17- 23.marts. 2018

Den Røde Sofa har denne gang allieret sig med litteraturfestivalen København Læser, som fandt sted 10 dage omkring d.1.marts. Her forenes temaerne "Grænseløs litteratur" og "Manifest" i en litteratursalon om den russiske revolution med forfatter og ekspert i russisk litteratur Mette Dalsgaard i samtale med journalist ved Weekendavisen Klaus Rothstein.

Mette Dalsgaard (f.1948) har en Ph.d. i russisk litteratur og er forhenværende underviser på Københavns Universitet. Hun er lejlighedsvis foredragsholder, og har skrevet artikler til Den Store Danske Encyklopædi m.m. Mette Dalsgaard er desuden forfatter til en russisk litteraturhistorie i tre bind, oger hædret med Georg Brandes prisen i 2007. Derudover har hun oversat russisk poesi (Akhmatova, Tsvetajeva, Brodsky m.fl.), og blev i 2008 tildelt Oversætterprisen af Det Danske Akademi.

 

Klaus Rothstein er kritiker, kommentator og journalist ved Weekendavisen, redaktør og studievært på DR P1 og forfatter til en række essaysamlinger og debatbøger om litteratur, kultur og politik

 

PROGRAMSERIE

Den røde sofa