Den røde sofa:  Jun Feng og Jo Hermann

Udsendelse d. 6. - 12. oktober. 2018

For nylig mødtes forfatter, lyriker og oversætter Jun Feng med forfatter Jo Hermann i Den Røde Sofa på Københavns Hovedbibliotek til en snak om grænser. I den spændende samtale fortæller Jun Feng om de mange grænser han har krydset, og om hvordan han endte i Odense i 1992. Han fortæller også om sine danske digte, og om hvordan han, med sit virke som oversætter fra dansk til kinesisk, hjælper litteraturen med at krydse landegrænser.

Jimbut, Jun Feng, f. 1965, undergrundsdigter, romanforfatter og uddannet matematiker i 1980ernes Shanghai, Kina. I 1987 blev Jun forfulgt af Kinas kultursikkerhedspoliti. Han flygtede og gemte sig i et buddhistisk tempel på landet. Her blev han buddhistisk munk, gik til fods gennem Myanmar til Thailand i 1989, og blev sat i fængsel i Laos i 1990. I 1992 fik han hjælp af FN og blev sendt til Odense. Jun Feng blev nydansker i året 2000, og er i Danmark blevet uddannet som mag.art i filosofi og er nu digter, romanforfatter og oversætter.

Jo Hermann er forfatter til fag- og skønlitteratur. Hun arbejder desuden som tekstredaktør, især af oversættelser, og underviser i kommunikation m.m. på Syddansk Universitet.

Vi beklager lydkvaliteten.

PROGRAMSERIE

Den røde sofa