Det europæiske hus III - 6

Udsendelse d.31.oktober - 6.november. 2020

Det europæiske Hus som er den2radio’s aktuelle programserie om EU og det europæiske samarbejde.
EU's asyltraume. Med op mod fire millioner illegale migranter i Europa er asylpolitikken blevet et tyngende traume hos beslutningstagerne i Bruxelles og Strasbourg.
EU-Kommissionen forsøger at samle de 27 medlemslande om en Asyl- og Migrationspagt med ”obligatorisk solidaritet” – et krav, som flere østeuropæiske lande ignorerer uden konsekvenser.  
Asyltallet i Danmark er i år det laveste i tre årtier, og regeringen lukker derfor to modtagecentre og et beredskabscenter.  ”Vi har nu flere penge til vores eget velfærdssamfund,” lyder det fra den danske udlændinge- og integrationsminister, som med en række lovstramninger tegner regeringens overordnede strategi: Højredrejning i værdi- og retspolitikken og venstredrejning i fordelingspolitikken.   Imens vokser antallet af politianmeldelser om hadforbrydelser, især mod folk med fremmedartet udseende og fremmede navne.
Hør også Clea Bruun Johansens samtale med Anna Paldam Folker, der er forskningschef  og leder af afdelingen Sundhed og social kontekst på Statens Institut for folkesundhed på Syddansk Universitet, om mental sundhed i en europæisk og dansk kontekst, blandt andet om betydningen af ensomhed under Corona-pandemien.

Foto: pinterest.com

Serien er støttet af

MEDARBEJDERE

Anette Bruun Johansen, Jørgen Johansen, Ove Weiss

PROGRAMSERIE

Det europæiske hus