Europaprofilen - forår 2016 - 10

Udsendelse d. 25.juni - 1.juli. 2016

Du kan høre en kommentar om symbolværdier i flygtningepolitikken af politisk kommentator Ove Weiss, som har titlen: Symbolværdier i flygtningepolitikken?
Er de mange symbolpolitiske initiativer på flygtningeområdet værdifulde? Det mener et flertal i Folketinget, som ser symbol- og signalpolitikken sammen med den mere kontante lovgivning som hovedårsagen til de seneste måneders drastiske fald i antallet af asylansøgere – Kritikere af både de reelle og symbolske stramninger mener derimod, at årsagen til faldet er EU-aftalen med Tyrkiet og lukningen af Balkan-ruten, men mange forudser nye flygtningestrømme senere på året. Under alle omstændigheder vurderes det, at et fortsat lavt asyltal vil styrke regeringen ved det kommende valg. 
  Med udgangspunkt i statsministerens kampagner for at fremstå handlekraftig som eksponent for det samarbejdende folkestyre gør Ove Weiss flygtningestatus ved folketingsårets slutning. Han siger i denne analyse, at enkeltsagerne, som hidtil har været udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs styrke i kommunikationen med vælgerne, har udviklet sig til en svaghed. Karakteristik er det, siger han, at regeringen og Socialdemokraterne gang på gang melder kraftigt ud om nye udlændingestramninger, men når de mindes om konventionerne, sænker tavsheden sig.  

Serien er støttet af:  

 

    

MEDARBEJDERE

Anette Bruun Johansen, Jørgen Johansen, Ove Weiss

PROGRAMSERIE

Europaprofilen