Europaprofilen - forår 2016 - 2

Udsendelse d. 13 -19.februar. 2016

Flygtningestrømmen op gennem Europa ventes at tage til i løbet af foråret, og regeringen kalkulerer for hele 2016 med 25.000 asylansøgere alene i Danmark. Siden april sidste år er 500.000 flygtninge ankommet alene til den græske ø Lesbos, flygtninge og migranter der har rejst gennem Tyrkiet for at søge asyl i Europa.
Vor århundredes største krise, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin nytårstale om de flygtninge- og migrantstrømme, der i øjeblikket bevæger sig hen over det europæiske landkort i håb om at få asyl i et europæisk land. Og debatten om asylansøgere skærpes dag for dag. Nogle europæiske lande lukker grænserne, andre, som bla Sverige og Danmark, indfører grænsekontrol - og intet tyder på europæisk enighed endsige samarbejde om, hvordan den ny virkelighed skal håndteres. Hør en samtale med Libby Tata Arcel, der er født på Lesbos, har familie på øen og opholder sig der med jævne mellemrum. Libby Tata Arcel har netop udgivet bogen – indtil videre kun på græsk - "Med uddrivelsen i blodet – Det lilleasiatiske traume i tre generationer". Libby Arcel har været lektor på Institut for Psykologi, Københavns Universitet og har i mange år arbejdet med krigsofre bl.a. som projektleder for et psykosocialt projekt for krigsvoldtagne kvinder og deres familier i Bosnien og Kroatien i det tidligere Jugoslavien.

Journalisten Ove Weiss har også en kommentar med den sigende overskrift ’ Flygtninge og partier i orkanens øje’. Anette Bruun Johansen er vært.
EuropaProfilen produceres med støtte fra 

    

MEDARBEJDERE

Anette Bruun Johansen, Jørgen Johansen, Ove Weiss

PROGRAMSERIE

Europaprofilen