Europaprofilen - 2017 - 6

Udsendelse d. 6. - 12- maj. 2017

2017 er på mange måder et skæbneår for EU. I denne uge stiller Europa-Profilen skarpt på Brexit, som jo blev besluttet af et lille flertal af de britiske vælgere sidste år, og hvor forhandlingerne nu skal til at gå i gang. Men det er ikke alle i Storbritanien der bare lægger sig ned og akcepterer udfaldet af afstemningen. Tidligere premierminister Tony Blair maner nu til kamp mod Brexit. At Storbritannien skal forlade EU har vakt stor vrede og uro i Skotland. Og netop uenigheden om fortsat medlemskab i EU er den vigtigste grund til, at Skotland igen ønsker at få en folkeafstemning om løsrivelse sig fra Storbritannien.
Du kan høre en samtale om Skotlands mulige løsrivelse med MAJA KLUGER DIONIGI, seniorforsker ved tænketanken "Europa", hvor hun bl.a. har ansvaret for at udarbejde analyser af aktuelle europæiske emner.
Flygtningepresset på Europa er på dagsordenen i alle de europæiske lande. Hør sidst i udsendelsen politiske kommentator Ove Weiss stille spørgsmålet: Kompromis i rød blok om flygtningene?
Anette Bruun Johansen er vært.

 

MEDARBEJDERE

Anette Bruun Johansen, Jørgen Johansen, Ove Weiss

PROGRAMSERIE

Europaprofilen