Europaprofilen - forår 2016 - 1: Flygtninge i Europa

Udsendelse d. 16. -22.januar. 2016

Flygtninge og migranter.
Europas grænser og stater er under pres. Omkring 1 million flygtninge og migranter er i 2015 ankommet til Europa over Middelhavet. Mange kommer fra det krigsplagede Syrien. Det udfordrer Europas grænser og stater. Også Danmark er presset.
Vor århundredes største krise, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen om de flygtninge- og migrantstrømme, der i øjeblikket bevæger sig hen over det europæiske landkort i håb om at få asyl i Europa. I en række programmer ser EuropaProfilen på vor tids største emne: hvordan håndterer vi de aktuelle flygtningestrømme – i Danmark, i Norden og i Europa.
Og debatten om asylansøgere skærpes dag for dag. Nogle europæiske lande lukker grænserne, andre, som bla Sverige og Danmark, indfører grænsekontrol - og intet tyder på europæisk enighed endsige samarbejde om hvordan den ny virkelighed skal håndteres.
Hvordan skal vi fremover håndtere de udfordringer som flygtningestrømmen fører med sig ind over Europas ydre grænser og ind i det europæiske fællesskab.
Lyt til en samtale om "grænser" med professor i statskundskab, Center for europæisk politik, ved Københavns Universitet Peter Nedergaard. ”Der må være en grænse” siger han.
 Anette Bruun Johansen er vært.

   Serien er støttet af

      

MEDARBEJDERE

Anette Bruun Johansen, Jørgen Johansen, Ove Weiss

PROGRAMSERIE

Europaprofilen