Folkemusikkens ildsjæle

Udsendelse d.26.april - 2.maj - 2014

Når folkemusikken trives rundt om i landet skyldes det ikke mindst de mange ildsjæle, der lægger al deres energi i musiklivet og dets organisering.
I programmet Folkemusikkens Ildsjæle møder vi nogle af dem det handler om  og beder dem fortælle om deres ideer og initiativer, og om hvilket kultursyn der ligger til grund for deres arbejde. I denne uge skal det handle om teaterinstruktør Jakob Oschlag, og foreningen Thy Folkemusik. Sammen har de inspireret og synliggjort kulturen ikke bare i Hørdum, landsbyen som i 1996 blev udnævnt til Danmarks Kedeligste By af Jyllands-Posten, men i Thy i det hele taget.
I de sidste mange år har Jakob Oschlag og Thy Folkemusik arrangeret egnsteater, oplæsning og ikke mindst musik for mange tusinde mennesker i Thy. Blandt de meget succesfulde arrangementer finder vi eksempelvis jubilæumskoncerten for harmonikaspiller, Karl Skaarup, Vestervig Kirke i oktober 2013, hvor mere end 500 gæster kom for at hylde den gamle Thyspillemand.
I juni 2013 modtog Jakob Oschlag Thisted Kommunes Kulturpris, og i marts 2014 arrangerede Thy Folkemusik en yderst velbesøgt koncert med folkemusikorkestrene Habadekuk, Jensen & Bugge og Trias i Thyboe Bilers store udstillingslokaler i Thisted.

Her kan I lytte til folkmusik hele døgnet: Radiofolk.dk

MEDARBEJDER

Morten Alfred Høirup