Jeg kan ikke li’ musik

Udsendelse d.17. - 23.april. 2021

En provokerende titel,  ikke mindst når den2radios Anne Eggen har skruet en podcast sammen med musik. Forklaringen skal findes i at hun ikke lytter, opsøger eller har ynglings musik. Musik er en tilfældighed i dagligdagen og er irriterende, når radioprogrammer bliver sovset ind i irrelevante lyde og toner.

Når det så alligevel er blevet til en musikpodcast, er det fordi hun har fundet sin fars pladesamling, der består af jazzsingler, enkelte LPér og lidt populære toner, som musikken til filmen ”Aldrig om søndagen” . Det meste fra 50èrne og 60èrne.

Musikken ligger i hjernen og kan huskes og genkalde de stemninger der nu engang var i tid og rum og når det er konstateret, så er det bare at om at slå ørerne ud. I podcasten kan du lytte til Sugar Chile Robinson, Dave Brubeck, Oscar Peterson, Eddie Heywood og Bille Holliday, Melina Mercouri og Jørgen Ryg. Så er du advaret eller du kan give det en chance.

Vi anbefaler at du også lytter til udsendelsen : den2radio // Tonerne og rytmernes mystik Tonerne og den rytmiske mystik  - en samtale med hjerneforskeren Peter Vuust, tilrettelagt af Pia Koppelman. Det giver mening.

 Foto: Anne Eggen

MEDARBEJDER

Anne Eggen