Radio Norden. Nordnyt uge 38 2012

Nordnyt starter i denne gang på Grønland som har underskrevet en hensigterklæring og indledt et samarbejde med Sydkorea. Dette spreder glæde og håb om styrkelse af bl.a. Grønlands udenrigspolitiske profil.

De seneste år og seks år frem gennemgår København omfattende ombygninger. Det drejer sig om renoveringen af Nørreport station og cityringen, som skal styrke og modernisere hovedstadens infrastruktur. Mange er påvirkede af byggearbejdet og nu også den århundrede gamle Sortedams Sø, som ellers er fredet. Hør hvad arelaet skal bruges til og hvad der gøres for at sikre at området kan genskabes, efter traktorerne har forladt området igen. 

Den 27. - 30. september afholdes nordens største bogmesse i Göteborg. Temaet er i år Norden og den nordiske litteratur, hvilket tiltrækker flere politikkere fra de nordiske lande. Læs mere om messen og programmet her

Til sidst præsentere Nordnyt hvilke 5 film der er indstillet til Nordisk råds filmpris. Vi skal høre mere om begrundelserne, prisen og juryen og selvfølgelig, hvilke 5 film det drejer sig.  

PROGRAMSERIE

RadioNorden