Stemmer fra en 4 årig indsats i Mjølnerparken: 3

Udsendelse d.3. - 9. februar. 2024
Udsendelse d.22. - 28. januar. 2022

I det boligsociale arbejde i Mjølnerparken har arbejdsindsatsen hos 3 ansatte og beboere drejet sig om tryghed ,trivsel, uddannelse ,beskæftigelse, forebyggelse og forældreansvar.
De 3 øser af deres erfaringer med det konkrete arbejde i projektet Helhedsplan Mjølnerparken.

Det er den 3. og sidste podcast om selve helhedsplanen, der er produceret i efteråret 2021 produceret af den2radio, som afslutning på det boligsociale arbejde "Helhedsplan Mjølnerparken". Mjølnerparken er et almennyttigt boligområde på Nørrebro i København , der gennem årene har været  udsat for bandekrig, skud og med mange socialt udsatte borgere og deraf ghettostempling. I september 2021 var det slut med det boligsociale arbejde,  andre tiltag skal i spil. Renovering og nedbringning af almene familieboliger på 40%  er nu  påbegyndt. Blandt en gruppe beboere er der stor utilfredshed med salget og den omfattende fysiske omdannelse og udflytning af boligområdet, de har derfor lagt sag an mod Indenrigs- og- boligministeriet, der har ansvaret for beslutningen om renoveringer og udflytninger, beboerne mener det er blevet diskrimineret i beslutningen.

Medvirkende: Khadija Abdi ,Salim El Chahabi, Hinda Ahmed Yusuf .denne podcast hører du om beboernes ressourcer og beboersammensætningen i Mjølnerparken og hvordan ansatte tackler arbejdet,når antallet af familieboliger skal reduceres med 40%.

Podcasten er produceret for Helhedsplan Mjølnerparken, Bo-Vita i anledning af nedlukningen af det 4årige boligsocialarbejde i Mjølnerparken.  

Links:
Den fysiske helhedsplan

Dagens byggeri

Foto: Mødested Mjølnerparken (Anne Eggen)

MEDARBEJDER

Anne Eggen