“Stemmer fra en fireårig indsats i Mjølnerparken” : 1-3

Udsendelse d. 20. - 26. januar. 2024
Udsendelse d.8. - 14.januar. 2022

Her er den første af 3 podcasts produceret af den2radio for det boligsociale arbejde Helhedplan Mjølnerparken. der er ejet af det almene boligselskab Bo-Vita. Bo-vita har 5.500 boliger over hele København.  40% af de almene boliger i Mjølnerparken skal nedbringes, det er en politisk beslutning, der skal skabe en mere blandet beboersammensætning. Bo-vita har frasolgt 2 af 4 karreer til NREP ejendomsselskabet og Industriens Pension er medinvestor. Blandt en gruppe beboere er der stor utilfredshed med salget og den omfattende fysiske omdannelse og udflytning af boligområdet. De har derfor lagt sag an mod Indenrigs- og- boligministeriet, der har ansvaret for beslutningen om de renoveringer og udflytninger, beboerne mener det er blevet diskrimineret i beslutningen.

I de sidste mange år har der været særlig ansatte til at understøtte det boligsociale arbejde, hvor bl.a tryghed, lektiehjælp, beboerdemokrati, lommepengeprojekt, zumba, og pc-oplæringer på dagsordenen.

I de tre podcasts møder du ansatte og repræsentanter, der øser af deres erfaringer med det konkrete boligsociale arbejde. Du hører:
1. forretningsfører Steffen Boel Jørgensen, formand for organisationsbestyrelsen Jan Hyttel og Ingeborg Degn fra Sikker By i Københavns Kommune,  2. Grete Kerrn-Jespersen  sekretariatsleder i Helhedsplan Mjølnerparken, tryghedschef Eskild Dahl Pedersen og tidligere politimand Søren Wiborg, 3. medarbejdere i helhedsplanen Salim El Chahabi, Khadija Abdi og Hinda Ahmed Yusuf,.

Links: 
Den fysiske helhedsplan

Dagens byggeri

Foto: Mødested Mjølnerparken (Anne Eggen)

 

 

MEDARBEJDER

Anne Eggen