Velfærdsland: At leve med smerter

Udsendelse d.23. - 29. september. 2017

Der var engang en ung mand, der en tidlig morgen på vej på arbejde blev hamret ned af en bilist.

Hvis Nalles historie var et eventyr, var det jo nok sådan, det ville starte. Men det her er ikke et eventyr; for de ender jo altid godt. For Nalle har trafikulykken nemlig betydet, at han på 27. år har voldsomme daglige smerter. Noget, han desværre ikke er ene om.

Alene i Danmark lever 825.000 med daglige kroniske eller hyppigt tilbagevendende smerter. For dem, er det stadige spørgsmål, hvordan lever man med sine smerter? For skal man ikke ende med at blive sindssyg, er det pinedød nødvendigt at finde en måde at cope med dem; netop fordi de ofte aldrig går væk.

Om nogen, ved film-, tv- og stuntmanden Lasse Spang Olsen en del om smerter. Efter sådan ca. 30 år som stuntmand har Lasse brækket nærmest samtlige knogler, fået revet sit øre af og smadret sit bækken. Det, har hævnet sig bl.a. som kroniske smerter.

Velfærdsekstremisten Nalle Kirkvåg snakker i med Velfærdsland TALK #19 At leve med smerter derfor med Lasse om, hvordan han mon coper med sine smerter. Og Nalle får faktisk et meget effektivt trick, som alle med lidt øvelse kan bruge; f.eks. inden du skal til tandlægen.

Nalle Kirkvåg, har som vanligt produceret. Han er en EKSTREMIST, der tror på noget så vanvittigt, som at vi skal have mere velfærd. Velfærdsland TALK er produceret i samarbejde med PolykromFonden. Har du idéer til fremtidige samtalegæster, kritik eller ros mv., er du meget velkommen til at kontakte Nalle på Facebook!

TALK #19 At leve med smerter er optaget på Galleri Ib Spang Olsen. Musikken er med Dana Boulés Wawes og Bensounds’ Better Days. Citaterne med Lasse Spang Olsen er fra DR2 temaudsendelse om Alternativ helbredelse fra 2014.

Og hvis du vil vide mere om kroniske smerter kan du med fordel tjekke: FAKS, er er Foreningen af Kroniske Smertepatienter & pårørende.
 

MEDARBEJDER

Nalle Kirkvåg