Zinklarprisen 2023

Udsendelse d.23. - 29. september. 2023

Zinklar Prisen er en hæderspris på 100.00 kr., der gives til en dansk eller udenlandsk forfatter, der har gjort sig bemærket inden for novellegenren. Prisen gik i år til den israelske forfatter Etgar Keret. Juryen begrunder valget med følgende motivation:
”Etgar Kerets virkeligheder synes at være en anelse parallelforskudt i forhold til de fleste andres. Hans tragikomiske noveller er smerteligt klare skildringer af tilværelsen netop dér, hvor det bizarre tager over og gør hverdagen fremmed. Keret er absurd realisme, tungsindig optimisme og litterær humanisme i én velgørende blanding, og hans noveller løfter læserne op til et sted, hvor logikken antager nye og overraskende former. Det er stor litteratur i uprætentiøs indpakning.”
Prismodtageren er udvalgt af Zinklar Prisens bestyrelse bestående af oversætter og forfatter Rasmus Hastrup, litteraturanmelder og ekstern lektor ved Litteraturvidenskab på KU Kamilla Löfström samt lektor Torben Jelsbak ved Institut for Nordiske studier og sprogvidenskab på KU.
Prisen blev uddelt d. 1/9 ved en reception i Thiemer’s Magasin, hvor Keret blev interviewet af Kathrine Tschemerinsky. Vi får et uddrag, som foregår på engelsk.

Foto: Sine Löfström