Anslag - August 2021 -1

Udsendelse d. 7.-13.august. 2021

Forfatteren og journalisten Jacques Berg læser uddrag af sine daglige notater under titlen Anslag. Med Søren Kierkagaards ord – ”at bringe i anslag” vil sige at gøre sin mening hørbar!

’At skrive svarer til at dirigere drømme,’ har Jacques Berg hørt Nobelpristageren Patrick Modiano sige i fransk fjernsyn. De skal også høre ham argumentere for, at migranten er det nye menneske, og så er der en nostalgisk tanke tilbage på dengang man gik til filosofikum og havde erotiske kriser. 

Anvendt musik: Stykker for guitar og orkester af Erik Satie og Claude Debussy, spillet af Den Tjekkisk-Slovakiske Republiks symfoniorkester under ledelse af Peter Breiner. Solist: den engelske guitarist Gerald Garcia.

 Jacques Bergs tekstsamling Anslag I-II er udkommet på forlaget BoD i 2018. Anslag II-IV er udkommet på samme forlag i 2020. Tredje og sidste bind, Anslag V-VI er netop udkommet, og de trebind kan købes samlet eller enkeltvis i alle danske boghandlere eller bestilles (som trykt bog eller e-bog) på www.bod.dk.

Foto: Valérie Loubet

Udsendelsesserien er støttet af Velux-Fonden.

MEDARBEJDER

Jesper Tang

PROGRAMSERIE

Anslag - 2020 - 2021