Duke, mig og alle de andre 1

Udsendelse d.16. - 22.september 2023

Her er den første podcast i forbindelse med udgivelsen af Allan Bos bog ”Duke, mig og alle de andre”.
Hensigten med bogen har været at give et indblik i livet som musiker. Både de praktiske og økonomiske vilkår, samt ikke mindst de musikalske i den del af musiklivet som omhandler underholdning og jazzmusik. Og de vilkår har ændret sig ganske betydeligt over det seneste halve århundrede. Blandt andet gives et indtryk af hvordan jazzmusikken fra dengang at være dominerende på restauranter i radio og TV til i dag i vid udstrækning kun at blive hørt og set i koncertlignende sammenhænge.
Bogen er blevet til på opfordring efter en række foredrag med samme titel. Musikhistorierne både de spændende, interessante og ikke mindst de sjove står i kø for at lade sig læse - og der er et righoldigt billedmateriale fra først til sidst.
Som Henrik Wolsgaard-Iversen skriver i forordet: Hvis jazzkoncerter og underholdning er kultur, vokser denne dokumentation til at blive et værk, man ikke kan kimse ad på de bonede gulve.
Bogen er på 350 sider, så i denne første udsendelse har Allan Bo udvalgt enkelte historier fra bogens første halvdel. Allan Bo både fortæller frit og læser op direkte fra bogen, og der er selvfølgelig også musikeksempler både med hans eget orkester og med nogle af jazzheltene.

Foto: Allan Bo

PROGRAMSERIE

Duke, mig og alle de andre