Ladies of Folk 1: Hvordan country blev til country

Udsendelse d. 17- 23.marts. 2018

Dette er første afsnit i serien om country- og folkmusik og de fortællinger om kærlighed, whisky, fængsler, drømme, døden og djævlen, som musikgenren er fyldt med.
I dette afsnit giver de to journalister og countrymusikelskere Kristina Svith Villadsen og Evelina Gold, der tilsammen er Ladies of Folk, en indføring i, hvordan country blev til country. Hvordan folkemusik fra mange verdenshjørner rejste til Amerika, filtrede sig ind i hinanden i kirkerne og på verandaerne, blev til ‘hillbilly music’ og senere til ‘country’. Og hvordan genren udviklede sig med musikbyen Nashville som knudepunkt, forgrenede sig og blev til blandt andet ‘honky-tonk’, ‘outlaw country’, ’folk’ og ’Americana’.
Ladies of Folk dykker også ned i nogle af sangene og giver deres bud på, hvad der kendetegner countrymusikken og gør den til noget særligt. Det er arbejderklassens historier, der er socialrealistiske og romantiske på én gang. Det er detaljerigdommen i fortællingerne, hvor selv hunden kan have et navn. Og det er evnen til at stå ved de store følelser uden at skamme sig over dem.

Teknik: Jytte Nordholt           
Foto: Morten Fog                                                 Serien er støttet af
     

MEDARBEJDERE

Evelina Gold, Kristina Svith Villadsen

PROGRAMSERIE

Ladies of Folk