Norden i skolen - 8

Udsendelse d.21. - 27.februar.  2015

Norden i Skolen Handler denne gang om venskaber blandt børn i Skandinavien, venskaber af alle slags.

I Sverige har vi mødt tvillinger på 10 år - Maja og Bjørn. Hver dag er de sammen, de deler værelse, går i samme klasse og holder jo fødselsdag sammen, de er hinandens bedste venner. Men på det seneste er der begyndt at ske noget. For nu kan de få hvert sit værelse, og de må også bestemme hvordan de vil holde fødselsdag og det behøver ikke at være sammen, så det her er en reportage om at være tæt, nære venner, men alligevel at udvikle sig og blive mere selvstændig. Det er Johanna Hinteregger, der har snakket med Maja og Bjørn.

Mormor Britt med sine reservebørnebørnI Norge skal vi møde venskab henover generationer. En søskendeflok på tre fra Holland, de  er 7, 9 og 11 og har boet i Norge i 7 år. Og her har de fundet sig en ny "mormor", norske Britt på 69, et helt specielt venskab uden aldersgrænser. En win-winn-situasion for Britt, som ikke har børnebørn, hun har her fået reservebørnebørn, og de tre børn har fået sig en bedstemor som er i nærheden og altid har døren og hjertet åbent for dem. Det er Nina Bull Jørgensen, der har fundet de 4 venner. 

Og i Danmark har vi fundet 3 piger, der synger i Det danske Pigekor, der hører til i Gentofte, Jægersborg og Ordrup kirker nord for København. Nathali, Anne-Sofie og Maria på 13 og 14 år. De oplever et tæt venskab sammen med musikken og det at synge sammen. De mødes til korprøve hver tirsdag og har fundet hinanden og glæder sig over at være blandt ligesindede når de mødes til prøve.

 

Serien Norden i Skjolen produceres med støtte fra A. P. Møller Fonden og redigeres af Nina Bull-Jørgensen, Johanna Hinteregger, Kirsten Rønn og Karsten Pharao.

 

MEDARBEJDERE

Johanna Hinteregger, Nina Bull-Jørgensen, Kirsten Rønn, Karsten Pharao

PROGRAMSERIE

Norden i skolen