Museer skaber viden:Tøj i middelalderen

Udsendelse d.22.- 28. juli. 2023
Udsendelse d. 7. - 13. december. 2019
Udsendelse d.24. - 30.juni. 2017

Tøj i middelalderen er et stort emne, for det handler både om et langt tidsrum og forskellige klasser. I udsendelsen giver museumsinspektør Annemette Kjærgård fra Køge Museum et overblik. Hun fortæller om udviklingen af tøjstilen og forskellen på overklassen og underklassens tøj.

Udsendelsen kommer ind på de kilder, der er til viden om tøj i middelalderen. Arkæologerne er blandt dem, der kan give viden om tøj, og man kan høre om, hvad man finder i jorden, og hvordan man kan komme fra en lille brun tøjstump til en forståelse af klæder.
 

Jesus fødsel

Jesus fødsel. Kalkmaleri fra Fanefjord Kirke, hvor man ser Maria, Jesus og Josef. Josef iklædt strudhætte (Foto: Ipigott, Public domain, via Wikimedia Commons). 

Billede øverst ): Udsnit af Philosophia præsenterer personifikationerne af de syv frie kunster til Boëthius. Onkring 1460-1470 af Coëtivy-mesteren (Henri de Vulcop?). (The J. Paul Getty Museum, Los Angeles, Digital image courtesy of the Getty's Open Content Program). 

Annemette Kjærgård er museumsinspektør på Køge Museum. Hun er arkæolog, og arbejder med administration af arkæologiske udgravninger og sagsbehandling. Hun er projektleder på udgravninger i Køge middelalderby.

Hun medvirker også i udsendelsen Børnenes middelalder.

MEDARBEJDER

Henrik Morell

PROGRAMSERIE

Museer skaber viden