10 svenske og 10 danske operasangere: Mikael Melbye og Anne Sofie von Otter

Udsendelse d. 30.september - 6.oktober. 2023
Udsendelse d. 27.februar - 5.marts. 2021

I serien '10 svenske og 10 danske operasangere med international karriere' er det barytonen Mikael Melbye og mezzosopranen Anne Sofie von Otter der er denne uges par. Hver podcast har en svensk og en dansk operasanger - mand og kvinde - og kommer på hveranden uge. De foreløbig 3 første ligger på den2radio's side under kategorien 'Serier' og der vil man altid kunne finde og genhøre dem, for det er idéen med serien: ikke at glemme de store sangere.
Musikken:
Første scene i Richard Strauss' opera Rosenkavaleren' med Anne Sofie von Otter som Octavian og Kiri Te Kanawa som Feldmaskalinden, en indspilning med Staatskapelle Dresden og dirigenten Bernard Haitink. Anne Sofie von Otter sang også 3 sange af Cecile Chaminade med pianisten Bengt Forsberg. Den 3.sang var også med violin og her spillede Nils-Erik Sparf.
Mikael Melbye sang først 'Fuglefængerarien' fra Mozarts Tryllefløjten med Staatskapelle Dresden og dirigenten Colin Davis og dernæst 1.scene i Georges Bizets opera Carmen sammen med Katia Ricciarelli med Berliner Philharmonikerne og Pariseroperaens kor dirigeret af Herbert von Karajan.

  

Foto: annesofirvonotter.com (unsplash) og Mikael Melbye (privateje)

 

Serien er blevet til med støtte fra

MEDARBEJDER

Kirsten Rønn

PROGRAMSERIE

10 svenske og 10 danske operasangere