Europas Idéhistoriske rødder 3: Kristendom

Udsendelse d.4. - 10.november. 2023
Udsendelse d.31. august - 6.september. 2019
Udsendelse d.9. - 15.september. 2017

Kristendommens fremkomst i den græsk-romerske verden har haft en enorm indvirkning på den europæiske kulturs udvikling. De forestillinger, som er bærende for den kristne tro, er i dag så indgroede i den europæiske kultur, at de i vid udstrækning er blevet en del af den europæiske selvforståelse. Det er et fænomen, som har haft vidtrækkende konsekvenser for stort set alle aspekter af livet for den europæiske borger.

Forestillingen om Jesus Kristus som Guds inkarnerede søn og fortællingen om den lidende Jesus på korset, som genopstod til menneskehedens frelse, er en beretning, som de fleste europæere kender og dyrker ved forskellige højtider. 
Det de færreste tænker over i dag, er, at det kanoniserede billede af kristendommen, som står tilbage i dag, er et produkt af en lang og blodig kamp om retten til at definere det kristne budskab. Gennem teologiske diskussioner og sværdslag blev kristendommen formet til det, der står tilbage i dag.   

I podcastserien Europas Idehistoriske Rødders tredje udsendelse får du et indblik i, hvad der har formet kristendommen og hvilken antik arv kristendommen er bygget på.

I programmet medvirker professor Hans-Jørgen Schanz, lektor Jesper Tang Nielsen, Dr. phil Nils Hybel, ekstern lektor Kasper Dalgaard og lektor Annika Hvithamar. 

Musikken i udsendelsen er Nick Cave and the Bad Seeds med introen til nummeret ”We No Who U R” fra albummet Push the Sky Away fra 2013. 
Serien er støttet af:   

MEDARBEJDERE

Claus Bo Bjerglund Andersen, Lasse Nyeng Hemicke, Thor Eiken Mulvad

PROGRAMSERIE

Europas idéhistoriske rødder