Lyden af litteratur
Udsendelse d. 1. - 7. september. 2018
Udsendelse d. 25.juni - 1.juli. 2016
Litteratur er ikke bare tekst men også lyd og sanselighed. Disse aspekter af den ellers skriftbaserede udtryksform træder dog ofte i baggrunden, når vi taler om
den. Det er dog måske ved at ændre sig, i takt med at lydbøger og andre lydlige litteraturformer i det seneste årti er blevet meget mere udbredte. Mobile streaming eller downloadtjenester som Storytel, Mofibo eller Audible forandrer litteraturmarkedet, mens bibliotekerne også i stigende grad udlåner litteraturen i lydlige formater.
Men hvad betyder det så for vores forståelse for litteratur? Får man lige så meget ud af at lytte til en lydbog, mens man kører bil, som når man sidder i lænestolen
med en almindelig bog foran øjnene? Er lydbogslæsere dovne læsere, eller er lydbogen simpelthen fremtidens litterære medie?
I løbet af udsendelsen, undersøger fem studerende fra litteraturhistorie på Arhus Universitet lydbogen og dens plads i det moderne kulturliv. For at få et indblik i lydbogens verden har de snakket med Birgitte Stougaard Pedersen fra Aarhus Universitet, som forsker i lydbøger, Ole Nyegaard, en dedikeret lydbogsbruger og Karsten Pharao, som er en garvet radiomand og lydbogsoplæser gennem mange år.
Tag ørerne i hånden på en rejse ind i lydbogens verden.
Udsendelsen er produceret og tilrettelagt af:
Alexander Brunsø, Anders Birk Christiansen, Diana Wellejus, Jakob Gaardbo Nielsen og Kathrine Volder Dyrvig.