Musik på trods 2

Udsendelse d.28.oktober - 3.november. 2023

Musik på trods er en ny serie på 8 podcast, hvor vi i denne uge sender nr 2. De handler om komponister i Østeuropa i 1900 tallet mellem krig, undertrykkelse, tortur, flugt og modstand. Denne podcast fortæller om Krzysztof Penderecki fra Polen, der har skrevet mange værker, som handler om 2.verdenskrig og atombomberne over Hiroshima og al anden uretfærdighed, der overgår menneskene. Og om Kresimir Baranovic fra Koatien, der levede i 81 år under alle mulige styreformer som militært diktatur, begrænset parlamentarisk demokrati, kommunistisk forbundsstat og med borgerkrig for ikke at tale om 2.verdenskrig hvor han kom i koncentrationslejr, som han overlevede.    

Musik:
Af Krzysztof Penderecki: Første del af Auschwitz Oratoriet med Krakow Philharmoniske Orkester ledet af Henrik Czyz. Sopran Stefania Woytowicz.
Slutningen af klaverkoncert med Lukas Borowicz som solist med Det polske Radiosymfoniorkester under ledelse af Florian Uhlig.   
Af Kresimir Baranovic: Dans fra balletten Honningkagehjerte som Beograd Philharmonikerne spillede ledet af Kresimir Baranovic.
Symfonisk Scherzo med Beograd Philharmonikerne under ledelse af Muhai Tang. 

Fotos: (Forside) Penderecki: The Independent og Baranovic: SANU

Serien er støttet af

MEDARBEJDER

Kirsten Rønn

PROGRAMSERIE

Musik på trods