Vikingeskibsmuseet 2

Udsendelse d.22. - 29.december. 2018

Når man ser skibene i Vikingeskibsmuseets hal, så mangler rigningen, for master, tovværk og sejl er ikke bevaret på de fem skibsfund, der er udstillet.

Den eksperimentelle arkæologi er en væsentlig metode på Vikingeskibsmuseet i Roskilde til at få viden om vikingeskibene. Men før man kan lave eksperimenter om rigningen på et vikingeskib, må man have en viden om, hvordan det kunne have set ud. Skibsrekonstruktøren Vibeke Bischoff fortæller om, hvad man har af kilder, og hvordan de kan bruges.

Vikingeskibsmuseet har flere typer skibe, og i udsendelsen bliver der både talt om fragtskibe og krigsskibe, som er udstillet. Et af de krigsskibe, som museet har, er Skuldelev 2, der er blevet rekonstrueret med navnet Havhingsten fra Glendalough. Det skib har Vibeke Bischoff været med til at bygge og sejle, og fortæller om, hvordan det er at sejle til Irland i et vikingeskib.

Den første udsendelse om Vikingeskibsmuseet fortæller om vikingeskibe, og den forskning som museet laver.

Billede øverst af Havingstent og billede af Vibeke Bischoff, fotograf: Werner Karrasch, Vikingeskibsmuseet.

Medvirkende

Vibeke Bischoff'

Vibeke Bischoff arbejder på Vikingeskibsmuseet som skibsrekonstruktør. Hun har en baggrund som bådbygger, og hun har været med til at bygge museets rekonstruktioner af vikingeskibe. Den første hun var med til at bygge var Skuldelev 3.
 

MEDARBEJDER

Henrik Morell

PROGRAMSERIE

Museer skaber viden