Vikingeskibsmuseet 3

Udsendelse d.29.dec. - 4.jan. 2019

I en tidligere udsendelse kunne man høre, hvordan man på Vikingeskibsmuseet i Roskilde har arbejdet med at finde ud af, hvordan sejlet og den øvrige rigning på et vikingeskib har været. I den trejde udsendelse fortæller skibsrekonstruktøren Vibeke Bischoff om materialer, og holdbarheden af et vikingeskibs sejl i forhold til nutidens sejl, og væveren Anna Nørgaard fortæller om det praktiske arbejde med at væve og sy et sejl. Et sejl er en stor investering i arbejdstid, og har været kostbart.

Hør også den første udsendelse om Vikingeskibsmuseet om vikingeskibe, og den forskning som Vikingeskibsmuseet i Roskilde laver.

Medvirkende

Vibeke Bischoff'

Vibeke Bischoff arbejder på Vikingeskibsmuseet som skibsrekonstruktør. Hun har en baggrund som bådbygger, og hun har været med til at bygge museets rekonstruktioner af vikingeskibe. Den første hun var med til at bygge var Skuldelev 3.

Anna Nørgaard

Anna Nørgaard er uddannet væver. Hun har arbejdet med rekonstruktion af tekstil, og i 1999 kom hun til Vikingeskibsmuseet, hvor hun var med i en arbejdende udstilling. Siden har hun vævet sejl til en række af museets skibe.

MEDARBEJDER

Henrik Morell

PROGRAMSERIE

Museer skaber viden