Baggårdskoncert, levende musik med publikum

Udsendelse d. 18. - 24. april. 2020

Med alle spillesteder og festivaler lukket, er der sikkert mange musikere der bruger tiden effektivt i et øverum, tænkte journalist på Den2radio, Pia Koppelman, men det viste sig, der stadig bliver spillet levende musik for et lydhørt publikum, dog på en lidt anden måde end vi er vant til, for nu skal man være ved et åbent vindue, der vender ud mod et lukket område, hvis det skal opleves direkte.
Baggårdsjazz kaldet fænomenet, der har bredt sig over hele landet og også haft sit indtog på Færøerne,
Efter at have lyttet til en koncert fra en baggård i Aalborg  fik hun en snak med ide´manden bag projektet Klaus Rix, der til dagligt har sit virke i Kødbyen foruden Martin Jensen, koordinator i JazzDanmark, og organisationen der sagde ja til at stå for den praktiske afviklingen af koncerterne rundt om i landet.
Er man interesseret i at se og høre dem i hele deres længden, eller andre af baggårdskoncerterne, kan man finde optagelserne på facebooksiden baggårdsjazz . Der er også oplysninger om kommende koncerter, med tidspunkt og kunstner, men grundet mulig covid-19 smitte er der ingen præcise oplysninger om,  hvor de skal afholdes.

Foto: jazzdanmark.dk

MEDARBEJDER

Pia Koppelman