Bien

Udsendelse d. 16. - 22. juni. 2018

Den filantropiske forening "Bien" er fra 1920. Den blev stiftet af restauratør Wilhelm Schlottmann, der ejede beværtningen "2.kreds" i Prinsessegade. De mange havnearbejdere, der kom forbi til en pot billard og  øl, fortalte om at det var svært at skaffe penge til ungernes konfirmationsbeklædning . Det skulle der gøres noget ved, mente Schlottmann, så det kom til at koste lidt at spille, indsamlingen var begyndt og foreningen blev en realitet.

Siden har "Bien", der er en af de få filantropiske foreninger, der er tilbage, støttet konfirmander med tøj og i de senere mange år er det særligt pensionister, der får glæde af en julehjælp på 700 kr.

I dag er der ikke mange, der søger konfirmandhjælp - "men det kan komme", som kassereren Karen Schlottmann siger. I 2017 delte foreningen over 102.000 kr. ud til 147 pensionister. 

"Bien" får sine indtægter fra mere end 500 medlemmer, bidrag i bøsserne på de lokale værtshuse og salg af lightere.  Dertil kommer 2 årlige bankospil og sommerfesten "Biens dag".

Du møder medlemmer af "Bien", modtagere af hjælp og de mange frivillige. Små vigtige hverdagshistorier  folder sig ud, når man giver sig tid en dejlig sommerdag til at snakke med folk.

 

Vil du vide mere om "Bien" kan du gå ind på bloggen her finder du mere historie om "Bien", bestyrelsesmedlemmer og vedtægter.

 

Podcasten er produceret i anledning af Christianshavns 400 års jubilæum for  Christianshavns lokalhistoriske forening og arkiv. 

Anne Eggen fra den2radio har tilrettelagt

 

 

MEDARBEJDER

Anne Eggen