Den2Radio - Uge 09 - 2021

Udsendelse d. 27.februar - 5.marts. 2021

Intermetzo
Georg Metz går i kødet på præsten Sørine Gotfredsen, der i Søndagsberlingeren plæderede for at vi ikke bør lægge vores skæbne i hænderne på videnskaben. Sørine Gotfredsen mener, at folk geråder i tvivl om livets mening og Vorherre og behøver trøst, men chancen for at forstå os selv i Jesu navn bortvejres, når epidemien er besejret. Så vender alt tilbage i gamle folder og det er tragisk, hvis man ikke tager ved lære. 

Korstogene
Teologisk Folkebibliotek er titlen på en bogserie, hvor teologiens mange emner behandles i en række små bøger. De to første bind er netop udkommet, og det ene ’Gud vil det’ er skrevet af Carsten Selch Jensen, og ham har den2radios Søren E Jensen talt med.

Kort men godt: Danskhed
Når den2radio har noget kort men godt, så sender vi det og det har vi i denne uge, hvor Nikolaj Juel fortæller, at nutidens diskussion om danske værdier i virkeligheden er en langt ældre diskussion. Han beretter om, hvordan 1800tallets diskussioner rækker langt ind i nutiden og måske også fremtiden. Dette gøres med afsæt i 1864, Socialdemokratiet og Inger Støjberg. 

10 svenske og 10 danske operasangere med international karriere. Mikael Melbye og Anne Sofie von Otter
I serien '10 svenske og 10 danske operasangere med international karriere' er det barytonen Mikael Melbye og mezzosopranen Anne Sofie von Otter der er det næste par. Hver podcast har en svensk og en dansk operasanger, mand og kvinde, og kommer på hver anden uge. De foreløbig 3 første ligger på den2radio's side under kategorien 'Serier' og der vil man altid kunne finde og genhøre dem, for det er idéen med serien: ikke at glemme de store sangere.

Anslag - februar 2021 - 4
Judas var ingen Judas, siger Amos Oz i en roman, der får Jacques Berg til i denne uge at mene, at Israel er et land, der lever på evige vulkaner. Før et uventet møde med en hundrede årig Vera Lynn, går han også på jagt efter en normal, sund dreng på 9 år, der da ikke sådan uden videre kan forsvinde? Men er drengen også på jagt efter ham? Det er ugens Anslag.

H.C.Andersen: Pengegrisen
Det ugentlige H.C.Andersen eventyr er ’Pengegrisen’. Det blev trykt første gang i ’Folkekalender for Danmark 1855’. Det er Ejner Federspiel der læser det.

Ronkedorerne
den2radios Ronkedorer har igen samlet sig om interessante fagbøger som de gerne vil anbefale lytterne. Egon Clausen, Jens Raahauge og Nikolaj Ifversen i fin form blot manglede Georg Metz, han er med næste gang. Og bøgerne de taler om er ’Historieundervisning. En fagmetodik’ udgivet på Hans Reitzels forlag.  Og ’Når medierne sætter dagsordenen’ udgivet på DJØFs Forlag samt ’Septemberforliget’ af Lars Kjølhede Christiansen udgivet på Aarhus Universitets Forlag

Søndagsfortælling: Haa do wot i Hobrow
Jacob Skyggebjergs Søndagsfortælling hedder ’Haa do wot i Hobrow’. Johanna ser ud over fjorden. Den ser ikke ud, som den plejer at gøre. Byen ser ikke ud, som den har set ud de ti år, hun har boet her. Lyset er med et blevet til mørke. Kasper har pludselig vist sig ikke at være den, hun troede, han var. Eller: Han er stadig ham - men han er samtidig en anden. Hendes forældre sagde, at det var en forhastet beslutning, da hun droppede alt for at komme her. Men Johanna ved da, at hun ikke er sådan en, der drager forhastede beslutninger.

Foto:Anne Eggen