Den2Radio - Uge 37 - 2021

Udsendelse d.11. - 17.september. 2021

Intermetzo
Den nye kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen har klædt sig ud som praktiserende hedning i det Lyngvild’ske svar på nordisk mytologi. Sådan set kunne ministeren en anden gang klæde sig ud som Pius d.12.eller Sct.Peter uden at føle sig i konflikt med det folkelige trosgrundlag. Præster, provster og biskopper i tur og orden samt i nogen grad magtfulde menighedsformænd tager sig som regel af kerneydelsens forvaltning.

Christianiastemmer: Gå til Monte-rotti
I år fylder Christiania 50 år. Fristaden på den gamle kasernegrund på Christianshavn har levet et omtumlet liv siden sin undfangelse i 1971, men den er her ikke desto mindre stadigvæk. I den anledning vil den2radio give lytterne en mulighed for at høre nogle ankomsthistorier fra dem der flyttede ud af Danmark og ind i ‘det sociale eksperiment’ som politikerne kaldte det dengang i 70erne og 80erne hvor de begivenheder I kan høre om stammer. Christiania-stemmer er en podcast-serie i 4 dele og denne uge sender vi det andet afsnit, som har undertitlen Gå til Monte-rotti.

Kunsttimen med Grete Binger
Kunsttimen handler denne gang om børnetegninger. Hvad kan vi lære ved at se på vores børn eller børnebørns tegninger? Formanden for Center for analyse af børnetegninger Grete Binger leder os ind i en verden få af os ved noget om. Her er guld at hente, hvis du vil sige mere end: - Hvor er du dygtig til at tegne.

Ladies of folk 7
De to journalister og countrymusikelskere Kristina Svith Villadsen og Evelina Gold, der tilsammen er Ladies of Folk, tager denne gang både turen op til Gud i det høje og ned til Djævlen i det dybe.
Der er masser af sange om Gud og Djævlen. Både de alvorstunge, de rørende og de humoristiske, hvor Gud opfinder julemanden, og Djævlen kaster fordømte sjæle op i en brandert.

Anslag - sep.2021 - 3
Halloweenske kulturlån: Fransk Vendredi Noir uden kalkun, der slipper levende ud af Elysée-palæet. Kulinarisk råd: Kakifrugter skal et par dage i fryseren. Jacques Berg ser også i denne uge præsident Macron en ung gamling, mens hans dybe beundring for store, gamle damer tåler modifikation.

Kastesigten september 2021
Det er efterår og det betyder at teatrene igen slår fløjdørene op til en ny sæson, og det betyder også at den2radios teatermagasin Kastesigten er tilbage med indtryk, indskydelser og indiskrete personlige vinkler på tidsånd og teater.

Pharaos klassikere: Bo’l.
I en himmerlandshistorie af Johannes V. Jensen møder vi Siver-Sørens Bo’l, der gik og skulle giftes. Der var tale om et arrangeret ægteskab, men Bo’l var lykkelig – og også lidt urolig. Der var tale om en mand, hun ikke kendte. De var langt ude i familie, men han havde en gård med flere hundrede tønder land i Amerika, og Bo’l havde aldrig set ham. Nu glædede hun sig voldsomt, men var også bange for, at han forventede hun sagde ”elske” og andre ord, som hun ikke kunne tage i sin mund. Og så var der det med hendes udseende og hendes kræfter. Bo’l var en kraftig pige med mange kræfter, og hvad ville han mon sige til det?

Et miniportræt af Johannes Brahms
Johannes Brahms er en af de store romantiske komponister. Han har komponeret 4 symfonier, et requiem, en violinkoncert, to klaverkoncerter og anden orkestermusik, mange sange, kammermusik og klaverstykker alt sammen musik som er levende og hører til den mest spillede i den klassiske musikgenre. den2radio sender et miniportrættet om ham.

Det værste til sidst
’Det værste til sidst’ er en samling noveller fra livets sidste fase. Hvordan føles det når kroppen er slidt op, demensen presser på, men sanser og drifter stadig er intakte? Anne Hjælmsø har skrevet novellerne, og det er hende der læser op, og denne gang hedder novellen ’Sødhjerte’.

Foto: Anne Eggen