Jesper Tangs - sommerfestival i Orange

Udsendelse d. 25.- 31. august. 2018

Frankrig er sommerfestivalernes tid – det starter i maj med Cannes-festivalen, fortsætter over hele landet med store og små lokale festivaler og nogle større: teaterfestivalen i Avignon, klassisk musik i Aix-en-Provence … Men den ældste af de franske friluftsfestivaler er alligevel Les Chorégies, der afholdes i et usædvanlig velbevaret romersk amfiteater i Orange - midt på den lige linje i Rhônedalen mellem Lyon og Marseille.
I 30 år har festivalen været bestyret af den samme direktør, og sidste år var den nær kørt økonomisk af sporet, fordi publikums smag ændrer sig og repertoiret længe havde været begrænset til de store operaklassikere, som af samme grund blev lidt for velkendte. Men nu er der kommet ny direktør og et nyt og spændende repertoire, der i år som flagskib havde Arrigo Boitos opera Mefistofeles på programmet. Den eneste, han fik skrevet færdig, men et musikalsk mesterstykke, som det er forunderligt, at verdens store operahuse programsætter så sjældent.
Men man kunne også høre både Rossinis Il barbiere di Siviglia, se Maurice Béjarts balletversion af Mozarts Tryllefløjten – og se gamle og nye Disneyfilm akkompagneret live af klassisk musik spillet af den franske radios symfoniorkester.
Jesper Tang har for den2radio fulgt sommerens festival.
Man kan året ud se Orange-versionen af Rossinis opera på følgende netadresse

MEDARBEJDER

Jesper Tang