Kvindelige komponister: Hilda Sehested

Udsendelse d.22. - 28. januar. 2022
Udsendelse d. 7. - 13. december. 2019

I serien 15 kvindelige komponister fra 8 lande i 400 år er vi nået til den tredje og hun er dansk og fra Fyn. Hilda Sehested. Hun var næsten samtidig med Carl Nielsen som hun kendte vældig godt og satte stor pris på, og det var gengældt. Hun komponerede en opera til Det kgl Teater, og hun var den første danske kvinde der komponerede en symfoni. Operaen blev først uropført efter 100 år og ikke af Det kgl. Teater og symfonien blev så nedladende anmeldt, at hun ikke ville have den opført mere. Sange og kammermusik har hun skrevet, og det er netop nogle af de værker der er blevet taget op i de senere år og opført og indspillet. 

Al musikken er af Hilda Sehested:
Finalen af Septet for Trompet, klaver og strygere med Ketil Christensen, Amalie Malling og strygere fra Collegium Musicum.
2 sange Folkevise og Ballade til digte af Johannes Jørgensen og Ludvig Holstein som Lars Thodberg Bertelsen sang med Tove Lønskov ved klaveret.
2 uddrag fra Agnete og Havmanden. Syssen Kappel dirigerede Den fynske Operas orkester og vi hørte Elsebeth Dreisig som Agnete.
Scherzino – et af fire Fantasistykker for fløjte og klaver som Andras Adorjan og Tove Lønskov spillede  
1.sats af Caprice for cello og klaver – med Morten Zeuthen og Amalie Malling

Foto: Sehested-koncerterne.dk

Serien er støttet af 

MEDARBEJDER

Kirsten Rønn

PROGRAMSERIE

Kvindelige komponister