Liv i landdistrikterne: Lejre - økologi og erhverv
Udsendelse d. 29.august - 4.september. 2015
Lejre kommune vil gerne have økologi ud i alle kroge, og der er efterhånden mange økologiske virksomheder i kommunen. Men een sag er at få produktionen i gang, en anden sag er at få varerne distribueret lokalt, så man kan købe Lejre Mælk i Lejre, og spise lokalt produceret mad i Hvalsø Spisehus. Den2radio besøger i sin anden udsendelse om det økologiske Lejre, landmanden på Mannerup Møllegård, Superbrugsen i Hvalsøe, Hvalsøe Spisehus, kommunens erhvervschef og bager Sofus i Hvalsøe
I 2010 fik Danmarks Naturfredningsforening sammen med Økologisk Landsforening idéen til at lancere økologi som en kommunal strategi for udvikling. I 2011 blev idéen til virkelighed i Lejre kommune og kommunalbestyrelsen vedtog en 3årig projektperiode for ”at få økologi ud i alle kroge”.
Vores samarbejdspartnere er Dansk Byplanlaboratorium, Økologisk Landsforening, Frie Bønder - Levende Land og Vedvarende energi.dk
Serien Liv i Landdistrikterne tilrettelægges for den anden radio med støtte fra: 15.Juni Fonden og
MEDARBEJDERE
Anne Eggen, Bodil Grue, Kristina Grosmann Due