Den røde sofa: Louise Juhl Dalsgaard og Christoffer Boserup Skov

Udsendelse d.3.-9.juni. 2017

Forfatter Louise Juhl Dalsgaard er født i 1973, bosat i Skanderborg, og uddannet bibliotekar ved den Danske Biblioteksskole. Som forfatter skriver hun tekster, der henvender sig til verden. Hendes eksperimenterende prosa er spontane reaktioner på det ubegribelige, formet i et nøgent sprog der efterlader læseren spørgende.

Billede: ATLAS OVER AARHUS er et stort og ambitiøst kunst- og litteraturformidlingsprojekt, hvor danske og udenlandske forfattere skriver 365 tekster om byen. Vi udgiver litteraturen i bemærkelsesværdige formater - blandt andet på huse, pizzabakker, indkøbsnet, som lydinstallationer, på bænke og bycykler. 40 danske og udenlandske forfattere inviteres til at skrive om byens gader og steder, og herefter udstilles og formidles teksterne i byrummet, så der skabes et logisk forhold mellem tekstens udtryk, tema og lokalitet. Derudover afholder vi skriveværksteder for byens beboere og skrivetalenter, som skriver om de steder, de kommer fra, og det miljø, de færdes i. ATLAS OVER AARHUS er støttet af Aarhus 2017, Aarhus Kommune, Nordisk Kulturfond og Gellerup Kulturmidler.

Louise arbejder først og fremmest i novelle- og kortprosagenren og debuterede i 2011 med tekstsamlingen ”Mit ønske om at dø er rent hypotetisk”. Siden har hun udgivet og medvirket til værker der spænder over mange genrebetegnelser bl.a.: prosaisk tekstsamling, punktroman, poetisk kortfilm, bagdedigtsamling og kortroman.  Som forfatter arbejder hun som en litterær komponist, der har gjort det til sit virke, at arbejde og lege med sproget indtil det rammer den uforklarlige nerve i underhuden, som hun forsøger at få ned i teksten. Her drejes betydningerne og nye opfattelser af virkeligheden vokser frem. Ud over sit virke som forfatter har Louise mange års erfaring som foredragsholder og underviser i kreativ skrivning.

Christoffer Boserup Skov er Cand. Mag. i filosofi og psykologi fra Roskilde Universitetscenter og nuværende afdelingsleder og underviser på Dansk Talentakademis forfatterlinje. Han har vidtrækkende erfaringer som foredragsholder, selvstændig tekstforfatter og kommunikationsrådgiver.
Christoffer er derudover forfatter til en række bøger om filosofiske spørgsmål, målrettet til unge, heriblandt de anmelderroste Sebastian-bøger for 8-13 årige, der omhandler livets uhåndgribelige størrelser som frihed, demokrati og evolution. Christoffer beskæftiger sig med unge, og med de store spørgsmål om hvem vi er, hvor vi skal hen, og hvad meningen med det hele er. 

Oplev Louise Juhl Dalsgaard i samtale med Christoffer Boserup Skov om hendes forfattergerning. De skal snakke om at vokse op i Nordjylland med en forfatter i maven, om at få sin litterære debut, og om hvorfor man overhovedet bliver forfatter til at begynde med.

PROGRAMSERIE

Den røde sofa