Nordiske komponistvenner: Stenhammer og Nielsen

Udsendelse d.30.marts - 5.april. 2024
Udsendelse d.7. -13. november. 2020
Udsendelse d. 3. - 9.december. 2016

Nordiske komponistvenner er overskriften på en udsendelse om den svenske komponist Wilhelm Stenhammar og Carl Nielsen, som var næsten samtidige og som blev meget gode venner i 1910'erne. De opførte hinandens værker og havde en meget fin kommunikation, Carl Nielsen var også dirigentvikar for Stenhammar i 4 år ved Göteborg Symfonikerne. 

Musikken i udsendelsen er først starten af adagioen fra Carl Nielsens symfoni nr 5, hvor Michael Schønwandt dirigerer DRSymfoniorkestret.
2.sats af Wilhelm Stenhammars klaverkoncert nr 1 med Mats Widlund som solist med Stockholm Filharmoniske orkester med Gennadij Rozdestvenskij i spidsen.
Anne Sofie von Otter synger 'Vandraren' af Stenhammar med Bengt Forsberg ved klaveret efterfulgt af Carl Nielsens 'I solen går jeg bag min plov' med Morten Ernst Lassen akkompagneret af Ulrich Stærk.
2.sats  - canzonettaen - af Stenhammars Serenade med Göteborg Symfoniorkester under ledelse af Neeme Järvi, DRSymfoniorkestrets Blæserkvintet spillede 2 sats af Carl Nielsens blæserkvintet, og det er også ham til sidst - Kehraus'en fra Maskarade med DRsymfoniorkester og Kor igen med Michael Schønwandt i spidsen og med Johan Reuter som Henrik.
 

MEDARBEJDER

Kirsten Rønn

PROGRAMSERIE

Nordiske komponister