Smørrebrød, en dansk spise med mange muligheder

Udsendelse d.8. - 14.maj. 2021

Dansk smørrebrød, en klassiker vi har for os selv, trods dets mange oplagte kvaliteter. Det fås højtbelagt eller fuldstændigt fladt, og alle størrelser og varianter der imellem, kort og godt, en spise, der kan tilpasses enhver smag og behov. To stykker smørrebrød, et med sild, og et med hønsesalat, blev der sat til livs, da den2radio´s, Pia Koppelman, mødtes med musiker, journalist, studievært, med mere, Torben Steno, på en restaurant, med udendørsservering. Her fortalte han om sin glæde ved det danske smørrebrød, der, ifølge ham, er en delvist underkendt spise, som han gerne så mere værdsat, grundet dets mange oplagte kvaliteter.

Mellem der blev tygget og talt, hørtes der småklip med Gustav Winckler, der sang om begejstring for salami, sangen  han deltog med ved dansk melodi grand prix, 1966. Desuden var der småbidder af Jazzoratoriets, Bøf med løg, her i en udgave fra 2016, tilegnet køkkenmedarbejder i Københavns Kommune, som en hyldest, for deres arbejde med at lave med til institutioner og medborgere.

Foto:den2radio

MEDARBEJDER

Pia Koppelman