Børneliv: Seksuelle overgreb

Udsendelse d. 7. - 13. januar. 2016
Udsendelse d.9. -16. maj - 2015

"Det gør ondt", siger den nu 61 årige Lissi Kamholm, når hun fortæller om seksuelle overgreb. Hele sin barndom fra hun var 0-14 år er hun blevet misbrugt af sin far, morfar og en ven til morfaren.
Seksuelle overgreb er et tabuiseret område i Danmark, der mangler ord. Det er en tosidet berøringsangst. De der har været udsat for overgrebene kan næste ikke få ordene frem om misbruget, de er bange og skamfulde, og omverdenen mangler redskaber til at takle situationen.

I øvrigt medvirker leder af Børnehuset Hovedstaden Pernille Spitz, psykolog Maria Høyer Nannestad fra Københavns Krisecenter Østerbro, og direktør af Januscentret Mimi Strange.

De regionale Børnehuse har behandlet 999 sager, heraf er 549 afsluttet.  I evalueringen af Børnehusenes første periode fra 1.okt. 2013 – 1.sept.2014 står:
”I 60 procent af de afsluttede sager har barnet været udsat for fysisk vold, i 36 procent af sagerne er der tale om seksuelle overgreb, og i 4 procent har barnet været udsat for både fysisk vold og seksuelle overgreb” – se mere information via link nedenfor.

Flere informationer:

Socialstyrelsen, Fem landsdækkende børnehuse 
Evaluering af de fem Børnehuse 
Spor, Landsforeningen for voksne med senfølger af seksuelle overgreb
Januscentret

Børneliv er støttet af Knud & Dagny Gad Andresens Fond og Lauritzen Fonden.
 

MEDARBEJDERE

Anne Eggen, Kirsten Rønn, Kristina Grosmann Due

PROGRAMSERIE

Børneliv