Børneliv: Talent og glæde

Udsendelse d. 15. -21. juli. 2017
Udsendelse d. 21 - 27.marts. 2015

 

Hvad er talent og hvordan dyrkes det? spørger Børneliv denne gang.

Bellahøj skole – Københavns idrætsskole, er én ud 24 eliteskoler landet over, som Team Danmark har indgået aftale med om træning af særlige sportstalenter.
Her går Mathilde Gajhede og Kristine Herbst, begge håndboldspillere i 7. klasse. De søgte ind på skolen sidste år og var til deres første ”jobsamtale”, da en idrætskonsulent, en lærer og nogle trænere skulle afgøre, om de ville egne sig til at gå på skolen. På skolen kan man dyrke svømning, fodbold, håndbold, badminton og basket. I skoleåret 2014/2015 var der på landsplan 2244 elever i de særlige idrætsklasser.
Medvirkende: Mathilde Gajhede, Kristine Herbst (billedet), håndboldspillere og elever på Bellahøj skole – Københavns idrætsskole og idrætskonsulent Erik Smed, samme sted.

Balletkompagniet er grundlagt af Helle Keis  Og mottoet er at alle kan være med, alle kan danse ballet. Eleverne har det rigtig sjovt, man behøver ikke at være en primaballerina på Det kgl Teater eller have ambitioner om det, man kan sagtens bare gå til ballet, og det er god motion, og de laver en masse forestillinger og får en masse fine kostumer på, så eventyrdelen af det er med, det sætter de stor pris på
Balletinstruktørerene med Helle Keis i spidsen gør det sjovt og inspirerende, selv man ikke kan alle detaljer, og de arbejder seriøst og har fokus på at udvikle alle elever, uden at det bliver for stivnakket. De bedste af eleverne kommer med på Det kgl. Teaters årlige Balletskoledag og det er  opvisninger. Vi har mødt leder Helle Keis og 5 af hendes elever på Balletskoledagen.: Hannah, Thea, Jasmine, Laura og Anna.

Flere informationer: Balletkompagniet , Team Danmark , her finder du artikler om ideen og aftalerne bag idrætsskolerne, om idrætslinjen på Bellahøj skole .


Tilrettelæggelse: Anne Eggen, Kirsten Rønn og Kristina Grosmann Due
Børneliv er støttet af Knud & Dagny Gad Andresens Fond og Lauritzen Fonden.
 

 

MEDARBEJDERE

Anne Eggen, Kirsten Rønn, Kristina Grosmann Due

PROGRAMSERIE

Børneliv