den2sport: Maj 2018

Udsendelse d. 5.-11. maj. 2018

Europæisk fodbold har haft eksorbitante økonomiske vækstrater i de sidste mange årtier. Prisen på tv-rettigheder og sponsor-aftaler er tordnet i vejret. Alligevel har det knebet ganske gevaldigt med at få sorte tal på bundlinjen. Og nu er der kommet en ny seriøs spiller på markedet for sport og underholdning, nemlig e-sporten. Den2Sport har taget en snak med forskningsleder på Idrættens Analyseinstitut, Rasmus K. Storm, om europæisk fodbold-økonomi – nu og i fremtiden.

 

 

 

 

Hvis du vil videre:
Rasmus K. Storm & Harry Arne Solberg: European club capitalism and FIFA redistribution models: an analysis of development patterns in globalized football. Sport in Society.
Dansk superligafodbold har stadig behov for kapital

 

Det er imidlertid ikke kun i fodboldens verden, milliarderne ruller. Hvert år bruger de danske kommuner knap fire milliarder kroner på idrætsfaciliteter, hvilket er langt den største post på kommunernes kulturbudget. Men bruger vi pengene rigtigt? Og har vi de rigtige faciliteter til en idræt i forvandling? Den2sport har inviteret direktøren for Lokale og Anlægsfonden, Esben Danielsen, i studiet.

 

 

Vil du vide mere om:
Lokale og Anlægsfonden 

Hvis du vil videre:
Idrættens Analyseinstitut
 

Akkrediteringer: 
Forside:  Ronaldo: Foto: Nike
Messi: Foto: Adidas
Holmbladsgade (hal): Foto: Torben Eskerod/Dorte Mandrup Arkitekter

Tilrettelæggelse: Søren Riiskjær og Lars Andersson

MEDARBEJDERE

Lars Andersson, Søren Riiskjær

PROGRAMSERIE

Den2Sport