Den2Sport - marts 2018

Udsendelse d.3.-9. marts. 2018

I denne uge har den2radio premiere på en ny serie Den2Sport. Her vil der en gang om måneden blive bragt interviews, reportager, analyser og kommentarer om sport og samfund og i det første  program sætter Den2Sport fokus på den olympiske bevægelse – samt ambitionen om at få flere danskere i bevægelse.

 

I det første program sætter Den2Sport fokus på den olympiske bevægelse – samt ambitionen om at få flere danskere i bevægelse.
I de sidste par uger har de fleste danskere fulgt Vinter-OL i Sydkorea. Men hvad er De Olympiske Lege egentlig for en størrelse? I en samtale med journalist og forfatter Lars Jørgensen beskæftiger Den2Sport sig med OL, Den Internationale Olympiske Komité (IOC) og det danske medlem af komitéen, Kronprins Frederik, og ikke mindst Kronprinsens rolle i det, nogle ville kalde en udemokratisk loge. Lars Jørgensen har netop udgivet bogen ’Kronprins Frederik af Danmark – Konge af en anden verden’. I bogen rejses en lang række essentielle spørgsmål om Kronprinsens ageren i IOC på kant med Grundloven og i strid med regering og Folketings udtalte ønsker. Den2Sport fortæller historien.

 

 

 

 

 

Danskerne bevæger sig for lidt. Det har Danmarks to store idrætsforbund, DGI og DIF, sat sig for at ændre. Med en pengeindsprøjtning på 150 millioner kroner fra private fonde vil de to forbund sørge for, at 75 procent af danskerne dyrker idræt, heraf 50 procent i idrætsforeningerne, i 2025. Den2Sport tager en snak med Charlotte Bach Thomassen, næstformand i DGI, og Thomas Bach, næstformand i DIF, om ambitionerne og den første evaluering af det ambitiøse projekt.

Hvis du vil vide mere:

Dansk Idrætspolitik
 
Sport Executive
 
Foto: Lars Møller/Kongehuset.dk
Foto: IOC
Foto: DGI
Foto: DIF

Tilrettelæggelse: Søren Riiskjær og Lars Andersson.

MEDARBEJDERE

Lars Andersson, Søren Riiskjær

PROGRAMSERIE

Den2Sport