Frk. Kræsen: Svensk madkultur

Udsendelse d.29.nov.- 5.dec. - 2014

I madprogrammet Frøken Kræsen skal det handle om svensk madkultur.

Den svenske madjournalist Linn Katarina Grubbström tager en snak med Jens Martin Buch Christensen, tidligere forstander på Dalum UddannelsesCenter. Han fortæller mere om svensk osteproduktion, og hvilke oste svenskerne foretrækker at spise.

Derefter tager Linn videre til Nyrups Osteria i Skåne i Sverige. Der laver Cecilia Timner egen ost, som hun sælger i sin lille butik.

Sidst i dagens program kan du høre mere om svensk fika. Den svenske madjournalist Lena Ilkjær fortæller mere om, hvad svensk fika egentlig er, og Hembakningsrådets projektleder Birgit Nilsson Bergström fortæller om kanelbullens egen dag i Sverige.

Programmet er det første af fire om nordisk madkultur og er lavet med støtte fra Clara Lachmanns fond i Sverige. Du kan finde mere information og inspiration på Frk. Kræsens madblog og Facebook.

MEDARBEJDER

Linn Grubbström

PROGRAMSERIE

Frk. Kræsen: Nordisk madkultur