Frk. Kræsen: Nordisk madkultur 3: Islandsk mad

Udsendelse d.13. - 19. december - 2014

I madprogrammet Frk. Kræsen skal det handle om islandsk madkultur.

Den svenske madjournalist Linn Katarina Grubbström har talt med Friðrik Weisshappel, en islandsk mand som i dag står bag flere caféer i København. Han fortæller mere om Islands lidt specielle retter.

Derefter tager Linn videre til fødevarevidenskab på Københavns Universitet og møder Susanne Knøchel, som er professor i fødevaremikrobiologi. Hun fortæller mere om nogle af Islands mange fermenterede produkter.

Sidst i dagens program kan du høre om islandsk skyr. Jens Martin Buch Kristensen, tidligere forstander på Dalum UddannelsesCenter, fortælle om islandsk mejeriproduktion.

Programmet er det tredje af fire om nordisk madkultur og er lavet med støtte fra Clara Lachmanns fond i Sverige. Du kan finde mere information og inspiration på Frk. Kræsens madblog og Facebook.

MEDARBEJDER

Linn Grubbström

PROGRAMSERIE

Frk. Kræsen: Nordisk madkultur