Frk.Kræsen: Nordisk madkultur - Dansk mad

Udsendelse d. 12. - 18. december. 2020
Udsendelse d.6. - 12. december - 2014
I madprogrammet Frk. Kræsen skal det handle om dansk madkultur.
Den svenske madjournalist Linn Katarina Grubbström taler med Dorthe Chakravarty, som er historiker og journalist. Hun fortæller om rugbrødets historie i Danmark, og hvorfor det lige er det brød, som danskerne har kastet sin kærlighed efter.
Derefter tager Linn videre til Frilandsmuseet og møder Inge-Mette Petersen til en snak om madpakken. Hvorfor ser den danske madpakke egentlig ud, som den gør?
Sidst i dagens program tager vi ud i haven. Inge-Mette Petersen fortæller om de gamle kålhaver i Danmark, og Sandra Villumsen fra Byhaven 2200 i København fortæller om urbane og fælles haver i Danmark i dag.
Programmet er det anden af fire om nordisk madkultur og er lavet med støtte fra Clara Lachmanns fond i Sverige. Du kan finde mere information og inspiration på Frk. Kræsens madblog og Facebook.