Knive

Udsendelse d.20 - 26. februar. 2016

Hvis man har brug for en ny kniv til køkkenet, skal man ikke kigge i mange tilbudsaviser for at blive godt og grundigt forvirret. For hvad er det egentlig man har brug for, og hvad er en god kniv? Det er nogle af de spørgsmål som udsendelsen giver svar på.

Den2Radio er taget ud til virksomheden H.W. Larsen  i København, der siden 1934 har solgt køkkenudstyr. Det er en butik der retter sig mod de professionelle, men den har mange private kunder. I udsendelsen fortæller kniveksperten Benjamin Jensen om knive, og man kunne måske forvente, at han vil fortælle, at man ikke kan klare sig uden det helt rigtige værktøj som kokke bruger. Men i udsendelsen fortæller han om, hvad forskellen på det behov en professionel har og en almindelig forbruger, og hvordan det giver forskel på, hvilke knive man har behov for. Det er meget individuelt, hvilken kniv man skal vælge, og der er også nogle overvejelser man skal gøre sig, hvis børn skal have en kniv, der passer godt til dem.

Noget vigtigt ved den gode oplevelse med knive er vedligeholdelse, og udsendelsen giver gode råd til, hvad man skal gøre i det daglige, og hvordan man kan få sin kniv slebet. Der er mange, der er nervøse for at komme i konflikt med våbenloven, når de transporterer knive, men der er nogle enkle regler, der gør det problemfrit at tage sin kniv med for at få den slebet.

Knive kan laves på forskellige måder, og man kan høre om pladestålsknive, smedede og knive med flere lag stål. Det giver forskellige egenskaber, og kan være godt at kende til, når man skal vælge sin kniv.
 

Medvirkende

Benjamin JensenBenjamin Jensen, hvis titel er skærslipper, har en 27 år lang interesse for knive. Han blev oplært af sin far til at bruge ordentligt værktøj, og den holdning tog han med, da han blev slagter. Han arbejdede som slagter i 14 år, men interessen for knive var ikke begrænset til arbejdet, for i sin fritid byggede han knive til jagt, fiskeri, køkken osv. Det udviklede sig langsomt til at blive hans job, og det tog ham 3-5 år at blive rigtig god til det. Hos H.W. Larsen fik han mulighed for at udvikle nogle knive. Billedet øverst (© H.W. Larsen) viser en af disse knive, en Senjen Pro kokkekniv, som han fortæller om i udsendelsen. 

MEDARBEJDER

Henrik Morell