Ladies of Folk 7: God and the Devil

Udsendelse d.11. - 17.september. 2021
Udsendelse d.29. juni - 5. juli. 2019

Dette afsnit i serien om folk- og countrymusik handler om kærlighed, whisky, fængsler, drømme, døden, Gud og Djævlen, som musikgenren er fyldt med.

De to journalister og countrymusikelskere Kristina Svith Villadsen og Evelina Gold, der tilsammen er Ladies of Folk, tager denne gang både turen op til Gud i det høje og ned til Djævlen i det dybe. Det handler nemlig om, hvordan de to herrer gennem tiden er blevet besunget i countrysange. 

Afsnittet fortæller om, hvordan Gud både historisk set – blandt andet via gospelmusikken - og i dag er en naturlig del af countrymusikken. Ikke mindst i et USA, hvor tro fylder mere i hverdagen end herhjemme. Det samme gør Djævlen i countrymusik, og afsnittet handler blandt andet om de musikere, der gennem tiden har solgt deres sjæl til manden med treforken til gengæld for musikalske evner – eller har vundet over Mørkets Prins i drukspil.

Afsnittet er selvfølgelig fyldt med masser af sange om Gud og Djævlen. Både de alvorstunge, de rørende og de humoristiske, hvor Gud opfinder julemanden, og Djævlen kaster fordømte sjæle op i en brandert.

Teknik: Kasper Jepsen
Foto: Morten Fog  

Serien er støttet af  

 

MEDARBEJDERE

Evelina Gold, Kristina Svith Villadsen

PROGRAMSERIE

Ladies of Folk